Jan Ooms Classics

home


JAN OOMS CLASSICS is feitelijk voortgekomen uit een jarenlange VOLVO traditie van vader op zoon sinds 1937.
Ooms sr werkte reeds voor de oorlog als chef werkplaats voor een VOLVO garage en sinds 1947 als chef technische dienst bij de toenmalige VOLVO importeur in Den Haag, Automobiel Maatschappij "de Nieuwe Haagsche"(later NIHAM) en de Nederlandsche Bedrijfsauto Import Maatschappij (NEBIM), toen gevestigd aan de Koninginnegracht 10 en de Laan van Roos en Doorn 45. Het was hier, in de jaren 50, dat de belangstelling van Jan Ooms voor de Volvo werd opgewekt.


Na de Middelbare School begon het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kan en begon Jan aan een autotechnische opleiding in de praktijk uitgeoefend bij een Citroën-dealer.
Daarna volgde militaire dienst: Koninklijke landmacht Technische Dienst, specialist brandstofsystemen en elektrische installaties van militaire wielvoertuigen. Het vervolg daarop werd een garage voor reparatie en onderhoud van alle merken automobielen. Zijn ervaring breidde zich uit als assistent-bedrijfsleider van een grote Ford-dealer in Den Haag. Uiteindelijk werd hij werkzaam in de service- afdeling van een VOLVO dealer alwaar hij een ervaring met de (klassieke) VOLVO's opbouwde van maar liefst 18 jaar.


Inmiddels bestaat het bedrijf meer dan 15 jaar en mag het zich in een steeds groter wordende klantenkring verheugen.
JAN OOMS CLASSICS staat voor orginaliteit, kwaliteit en 40 jaar Volvo-kennis.